Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To jste nějak mimo,nikdo si sexuální orientaci nevybírá,prostě se s ní rodí a je na společnosti,jak se k této jiné verzi sexuality postaví.Proč by nemohlo být manželství pro všechny?Co to vubec je manželství?Není to žádný přírodní zákon,ale především právní svazek,který oběma partnerum přináší práva a povinnosti.Je to dost komické,kolik lidí zde šíří myšlenku,že manželství je zde od toho,aby se mohla rodit děcka,bez něho by to asi nešlo....:-)

0 2
možnosti
ZH

Zákonná definice manželství: §655 OZ

"Manželství je trvalý svazek muže a ženy vzniklý způsobem, který stanoví tento zákon. Hlavním účelem manželství je založení rodiny, řádná výchova dětí a vzájemná podpora a pomoc."

Pokud vám to připadá komické, vypovídá to především o vás a o vaší netoleranci k názorům jiných.

I já souhlasím s autorkou a nevidím žádný důvod, proč na stávajícím stavu něco měnit. Homosexuálové mají registrované partnerství.

3 0
možnosti
Foto

To jsou jen slova v zákoně,které lze snadno změnit.Spousta zákonu už bylo změněno s ruzných duvodu.Své poslední manželství jsem již uzavíral ve věku kdy už jsme s partnerkou rodinu neplánovali.Máte snad pocit,že starší páry nemají proto na manželství "nárok"...?Jde jen o právní akt.

0 3
možnosti

Jen právní akt? jen prázdné slovo? To je devalvace obsahu slova! :-)

2 0
možnosti
Foto

Jistě právní akt,bez uředně podepsaného dokladu Vaše manželství "neexistuje".Dost páru má svatbu pouze takovou,že před uředníkem podepíší příslušný doklad,který je pouze právní doklad jako spousta jiných smluv.Farář ani Buh k tomu potřeba opravdu nejsou.;-)Pokud by jste měl svatbu,tedy obřad pouze v kostele,je Vaše manželství z právního hlediska neplatné...

0 1
možnosti

Doufám, že se mýlíte. Tak tomu bylo za komunistů před Listopadem... :-)

1 0
možnosti
Foto

Ano,máte pravdu.Církevní snatek je platný za předpokladu,že se při obřadu dodrží pokyny stanovéné státem.Tedy podpis právního dokladu před oddávajícím.Buh se ovšem jako svědek nepočítá,ani se jeho podpis nevyžaduje....;-)

0 0
možnosti
ZH

Manželství, jako vztah muže a ženy, má samozřejmě podstatně hlubší kořeny a význam, než je schopná obsáhnout strohá zákonná definice. Základem stabilní společnosti bude vždy svazek muže a ženy, a proto má ve státě manželství privilegované postavení. Svazek dvou homosexuálů nikdy základ společnosti tvořit nebude. A relativizací zavedených pojmů vždy začíná rozvrat. Vámi zmiňovaný fakt, že půlka dětí se v současnosti rodí mimo manželství, je dle mého názoru především důsledkem politiky levičáckých pokrokářů, nahrazením osobní odpovědnosti za svůj život, za své děti pečovatelským státem, strkajícím rypák do všech aspektů života.

1 0
možnosti

Manželství bylo a zatím je svazek muže se ženou. Svazek dvou mužů nebo dvou žen je jako svazek dvou koček, svazek dvou psů? Možná. Není to manželství. Ale v dnešní době devalvujeme smysl slov jako je pravda, láska, svoboda, spravedlnost... Co bychom nedevalvovali manželství, že? Devalvovali jsme ho svými činy, že některá rodina má dva tatínky nebo dvě maminky, tak proč nedevalvovat manžeství i legislativně, že? :-)

2 0
možnosti
JP

Pane Bárta, kde jste vzal Vaše tvrzení, že sexuální orientaci si nikdo nevybírá, prostě se s ní rodí? Pokud vím, tak se rodí holky a kluci. Postupně dochází k sexuální sebeidentifikaci, plné s plnou dospělostí nebo nikdy. V tom vývoji člověk potřebuje nejlépe vzory tátu a mámu, nejde jen o sex, ale celý vývoj plně lidského života. Je to důležitý citlivý proces, který ovlivňuje celý svět kterým dítě prochází. Když se dítě stane dospělým, další už zase záleží na něm. Ale v tom životě je buď správným člověkem, nebo si hledí užít bezohledně kdekoho.

Takže dispozice k nekomplementárnímu = stejnopohlavnímu sexu, nebo i různé heterosexuální sprostoty znikají vývojem jedinců a společnosti. Například dřívější společnost pedofily jednoznačně odsoudila, dnes se začínají prosazovat ohledy a řeči, pedofilové si svou orientaci také přinesli od narození?

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 895x
..prostě Betty..)

Seznam rubrik