Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ponechme název manželství pro tu instituci, která je schopna vlastní reprodukce

4 0
možnosti
Foto

už tím že někdo má potřebu psát "kultůra" se kamsi zařazuje stejně jako příměr o manželství králíku a jiných zvířat mi přijde dost trapný-tedy za měRv

a to nejsem fanda sexuálních menšin ale neříká se také nesuď abys sám nebyl souzen? Je zajímavé že většinou ti kdo se odvolávají na Svatá písma vykazují tak malou někdy přímo nulovou toleranci

1 5
možnosti
Foto

To zas tak překvapivé není.Jak mi bylo napsáno jedním vyznavačem Svatého písma,tolerance není u nich ctností a celé dějiny křestanské církve tento fakt jen potvrzují...

0 0
možnosti

Ja myslim, ze manzelstvi by mnelo zustat v cirkevni rovine a definici. Jina vec je registrovane partnerstvi, ktere je statnim pravnim dokumentem, ktery pokryva mnohe aspekty zivota dvojice. Jak pise pan Barta. Sexualni orientaci si nevybirate. Narodite se s ni a neni mozne ji zmenit. Registrovane partnerstvi je pak neco jako rampy pro vozickare, nebo puntiky pro nevidome. Zlepsuji kvalitu zivota lidem kteri nezapadaji do prumeru.

Taky si myslim, ze argumentovat manzelstvimi se zviraty je mimo misu. Taky argument ze jestli povolime neco, tak se dostaneme na sikmou plochu moc nesedi.

Jinak ale chapu co myslite. Je potreba zvazit vsechny dusledky predtim, nez se zacne s necim novym. R^

1 0
možnosti

Rodina z historického kontextu je tatínek, maminka a děti. Rodina v širším slova smyslu navíc obsahuje prarodiče a pokrevní příbuzné. Rodina dvou žen nebo dvou mužů je rodina z historického hlediska podivná. Nenazýval bych ji rodinou. A potřebné právní vztahy bych jako politik zajistil cestou politickou bez deformace názvu "rodina". Mně se ty maminky s pinďouskama a tatínkové s úrodnými brázdičmi nelíbí. To je můj soukromý náhled. Pokud politici historickou rodinu rozmělní, nic proti tomu neudělám, ale je to zbytečné... Zjednávat právo deformací pojmů je podivné... :-)

3 0
možnosti
Foto

To jste nějak mimo,nikdo si sexuální orientaci nevybírá,prostě se s ní rodí a je na společnosti,jak se k této jiné verzi sexuality postaví.Proč by nemohlo být manželství pro všechny?Co to vubec je manželství?Není to žádný přírodní zákon,ale především právní svazek,který oběma partnerum přináší práva a povinnosti.Je to dost komické,kolik lidí zde šíří myšlenku,že manželství je zde od toho,aby se mohla rodit děcka,bez něho by to asi nešlo....:-)

0 2
možnosti

Zákonná definice manželství: §655 OZ

"Manželství je trvalý svazek muže a ženy vzniklý způsobem, který stanoví tento zákon. Hlavním účelem manželství je založení rodiny, řádná výchova dětí a vzájemná podpora a pomoc."

Pokud vám to připadá komické, vypovídá to především o vás a o vaší netoleranci k názorům jiných.

I já souhlasím s autorkou a nevidím žádný důvod, proč na stávajícím stavu něco měnit. Homosexuálové mají registrované partnerství.

3 0
možnosti

R^

Jo, také si občas říkám, že žijeme v divné, jakési virtuální společnosti. Vytratila se nám Boží láska. Tedy nevytratila, ale my jsme ji potratili. Nemáme úctu jeden k druhému. Natož úctu k Bohu, že? Chceme žít "svobodně", chceme žít bez omezení, chceme žít bez mantinelů. Ale to nejde. Skutečná svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. Když tu jemnou hranici nebudu ctít, udělám čurbes. Jeden čurbes se dá přežít, ale když je jich moc, je z toho bordel. A co je moc, to je moc! To je konec! Já se toho už nedožiji. Ale co s tím uděláte vy mladí?

:-)

1 0
možnosti
Foto

Polivina dětí se v Česku rodí mimo manželství,polovina manželství se rozpadá,za to opravdu homosexuálové nemohou.Vy máte pocit,že manželství homopáru nějak omezuje Vaši svobodu?To by mě zajímalo jak....

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS