Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

belgian chocolate

21. 12. 2011 0:33
Hrát fotbal ani cvičit s hasičema samozřejmě nemusíte,

ale potom se nedivte, že vás lidi mezi sebe nevezmou a nedozvíte se o pracovních příležitostech v okolí. Hodně lidí totiž najde práci tak, že jim o ní řekne někdo známý.

2 0
možnosti
AF

eržabet

21. 12. 2011 9:40
Re: Hrát fotbal ani cvičit s hasičema samozřejmě nemusíte,

Díky za radu, vzhledem k tomu, že pomáhám naší místní kulturní a školské komisi apod., tak jsem v klidu, že bych neměla dostatek kontaktů a tzv. známých..spíš neumím správně "lézt", kam bych dle některých měla..:-P

0 0
možnosti
P9

pavel 99

20. 12. 2011 22:48
Jinak v článku nelze přehlédnout,

co paní neumí, nechce... (V diskusi ještě doplněno.) Nějak se i nedaří najít, co paní umí, v čem vyniká a co by ráda.:-/

3 0
možnosti
HH

Svatej Utřinos

20. 12. 2011 22:31
Chápu, že to máte na vesnici těžší, taky tam žiji...

JZD (dnes farmy nebo družstva) žijí z dotací. Nepotřebují pracovní síly - stačí, když posečou trávu, balíky nechají na poli (rozpárané, aby lesní zvěř měla v zimě co žrát, což je bezesporu chvályhodné) a je o výplatu postaráno. Majitel zdejší farmy nejdřív nechal krávy odvézt do kafilérky, protože mléko neneslo. Nasadil si býky a maso taktéž nevedlo k bohatství. Tak vybil býky a teď nasadí koně, na ty prý jsou pěkné dotace (on to musí vědět, když sedí v zemědělské krajské radě). A že by tam někoho zaměstnal? Třeba vás? Na to zapomeňte!! Má tam dva mlíčňáky (bez řidičáku na traktor)...

0 0
možnosti
AF

eržabet

21. 12. 2011 9:41
Re: Chápu, že to máte na vesnici těžší, taky tam žiji...

A o tom to je, proč dělat něco konstruktivního, když to jde "zadarmo" destruktivně:-/

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

20. 12. 2011 20:19
Takovým lidem se říká "nárokáři"

Píšete o sobě, že šéfovi do ... lézt nedokážete - takový postoj se při pohovoru pozná, tak se nedivte. Na druhé straně se ale tážete, jak při placení splátek na vlastní dům máte ještě ukládat 5000 mésíčně na důchod. Inu, když nemáte na vlastní bydlení, běžte do nájmu, nikde není psáno, že musí každý bydlet ve svém. A na to, kde vzít peníze, se musíte zeptat sami sebe, to je vaše odpovědnost.

Když vás nikdo nechce zaměstnat, zaměstnejte se sama - je spousta věcí, které lze dělat z domova - psaní, překládání, poradenství, výroba různých drobných piškutálií, šití...

1 0
možnosti
IX

IfčaX

20. 12. 2011 21:53
Re: Takovým lidem se říká

Ovšem sehnat platící zákazníky je pro začínajícího živnostníka daleko těžší než sehnat zaměstnání. Přinejmenším v těch oborech, které jste vyjmenovala.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 12. 2011 15:16
To máte smůlu...

asi jako ke všemu v životě je třeba i k tomuhle trochu štěstí.

JInak ale pláčete na špatném hrobě - jednak Drábek zcela jistě nemůže za to, jak se chová tak která personální agentura. To je soukromá firma a otázka by měla být na její management.

Pak je otázka kvalifikace - jistě, píšete, že některé specializované věci neumíte. Ale otázka je jednak co umíte a druhak, jak je po vaší specializaci zájem ve vašem regionu. Na tom bohužel záleží dost a pokud se to míjí, taky to není chyba ministra ani nikoho jiného, ale prostě smůla. Taková ta z kategorie "to se prostě stává".

A pak mám trochu pocit z vyznění článku, že jste byla aktivní hledačka, ale teď už začínate přesouvat vinu jinam, hledat viníky. Jestli vás to pomůže (asi ne), tak jsem slyšel, že i v Praze, kde je to s prací nejlepší, se prý hledá odpovídající práce tak 1/2 roku (pokud člověk nevezme vše).

1 0
možnosti
AF

eržabet

20. 12. 2011 19:00
Re: To máte smůlu...

Ale jo, beru, že za vše Drábek a spol. nemůže, nicméně není to tak "jednoduché", jak si to některé naše "hlavy" představují..Beru i to, že např. v sociální oblasti to prostě teď vypadá tak jak vypadá, ale hledám i v jiných, ve kterých už nějaké zkušenosti z dřívějška mám - a myslím si, že aktivní pořád jsem, každý den trávím dost času vyhledáváním inzerce na netu, spolupracuji s místním ÚP, ptám se známých atd. O Praze jsem také slyšela, nicméně pokud by v Praze někdo opravdu potřeboval akutně najít práci - i mimo svůj obor - nejsem přesvědčená o tom, že by nesehnal..

0 0
možnosti

m.sva.

20. 12. 2011 14:23
Tak to jsme na tom stejne...

Je mi pres tricet, male dite "na krku", nejsou babicky na hlidani...mam stredni skolu, umim pracovat s pocitacem, umim anglicky, mam 1O let praxe, hledam uz i podradne prace, rikam si o "podradny" plat, abych alespon neco vydelala, ale nikde me nechteji. JAkmile se zeptaji na rodinu, a ja kapnu bozskou, uz mi nevolaji. Kdyz nechci "kapnout", zapisou si, ze nekomunikuji a taky nezavolaji...Tak nevim...pry pomahaji pouze znamosti, ale vetsinou jsou to maminky jako ja a jsou na tom stejne...co vyresi dalsi materska? Penez malo, namisto jednoho ditete uz dve a co po materske se dvema detma, kdyz me nechteji ani s jednim?! Ach jo...je blba doba, hodne blba a nespravedliva! Nejen pro nas, maminky...:-(

0 0
možnosti
TJ

vioš

20. 12. 2011 14:30
Re: Tak to jsme na tom stejne...

Tak svým manželům vysvětlete ať se v práci nechovají jako hovada. :-) Manažeři snad také mají manželky a děti.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

20. 12. 2011 14:13
Však oni už Vám protekční chlapečkové z pravicových, mafiánských rodinek vysvětlí, že je to Vaše vinna.

0 0
možnosti
AF

eržabet

20. 12. 2011 19:01
Re: Však oni už Vám protekční chlapečkové z pravicových, mafiánských rodinek vysvětlí, že je to Vaše vinna.

R^

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

20. 12. 2011 14:05
porad nechapu, jak muze byt takhle hezka zenska

nezamestnana. Co mame rikat my chlapi, navic ve vyssim veku?

Znam to z prace, hezka zenska, ktera neni arogantni , to ma jednoduche. Vsichni kolegove jsou ochotni pomoci (podtrhuji - bez postranich umyslu). A i pri osobnim pohovoru ma takova holka vyhodu - nedavno prisel sef do kanclu a rikal ze mel prave pohovor s jednou zadatelkou a uplne automaticky rekl, ze vypadala 'dost dobre'. Pri vsech otazkach kvalifikace, hezky dojem a prijemne vystupovani otevira dost casto dvere.

Chapu, to vse funguje jen tehdy, kdyz je osobni kontakt. Z fotky se da neco vycist, ale to je zpravidla malo. Myslim si, ze autorka musi proste dostat sanci k pohovoru, pak je to podle me lozeny.

0 0
možnosti
AF

eržabet

20. 12. 2011 19:03
Re: porad nechapu, jak muze byt takhle hezka zenska

..jo, a musím se naučit lézt nadřízenému do toho správného otvoru...:-/ přiznávám, že s tím má potíž, páč mi to není vlastní, a už vůbec ne nechat na sebe šahat apod.:-P

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

20. 12. 2011 10:56
Nejhorší jsou dobré rady,

ale přece jen. Zkusila jste aspoň na pikosekundu uvažovat o tom, co jde, co umíte, co dokážete? Zatím je to o tom, co nejde, co neumíte a co je špatně.

1 0
možnosti

mamina2

20. 12. 2011 13:20
Re: Nejhorší jsou dobré rady,

I když nepochybuju, že hledat práci nemusí být žádná legrace, taky bych v tom článku čekala, co teda paní umí. Co kdyby to četl nějaký zaměstnavatel?

0 0
možnosti
MD

mikado12

20. 12. 2011 10:44
Vy

nechodíte hrát golf s pravými lidmi? A o jaké místo máte zájem? Senátorky? Jistota je, že už jen slovo golf obyčejné človíčky popudí a budou na vaší straně...a to šlo né?

3 0
možnosti
AF

eržabet

20. 12. 2011 13:22
Re: Vy

Jaký golf?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 895x
..prostě Betty..)

Seznam rubrik